Kérdése van? Hívjon minket! +36303005156

A webáruházban található árak csak az itt leadott megrendelés esetén érvényesek, a bolti árak eltérőek lehetnek!

 

20000 ft feletti vásárlás esetén ingyenes a kiszállítás az alábbi településeken:

Békásmegyer,Budakalász,Budapest IV. kerület,Dunakeszi,Fót,Leányfalu,

Pomáz,Szentendre,Tahi,Üröm.

Orijen

A VILÁG LEGJOBB ALAPANYAGAI VALÓBAN FRISS A DÍJNYERTES ÉS BIOLOGICALLY APPROPRIATE™ TERMÉKEINKET A VILÁG LEGJOBB ALAPANYAGAIBÓL KÉSZÍTJÜK. Nincs még egy hasonló kutya-és macskaeledel sem! Az ORIJEN világszínvonalú alapanyagai lemásolják Anyatermészetet, a tápanyagokat a legfrissebb, legtermészetesebb és legtáplálóbb formában biztosítva. A díjnyertes konyháink Alberta szívében találhatóak, körülvéve termékeny farmokkal és rancsokkal. Az intenzív és sokrétű mezőgazdasági tevékenység teszi lehetővé, hogy világszínvonalú alapanyagokból készítsük termékeinket. A VILÁG LEGJOBB ALAPANYAGAI OLYAN FRISS VAGY NYERS ÁLLATI ALAPANYAGOKAT HASZNÁLUNK, MELYEK MEGFELELNEK A SZIGORÚ SZABVÁNYAINKNAK. A világ legjobb receptjeihez a világ legjobb alapanyagai szükségesek. Ezért szakmájukban elismert farmerek, rancserek és halászok válogatott csoportjával dolgozunk együtt évtizedek óta. A stabil beszállítói hálózat lehetővé teszi számunkra, hogy a legjobb minőséget szerezzük be: a bárányt Új-Zélandról, kiváló halakat Skandináviából, és más prémium alapanyagokat a szomszédainktól. Csak a tápanyagérték, az emészthetőség és kiemelkedő ízletesség számít, semmi más. Kiemelkedően fontos számunkra a megbízhatóság és a nyomon követhetőség, ezért vezettünk be szigorú beszállítói audit programot és részletes alapanyag-követési rendszert FRISS és NYERS A friss alapanyagokat, az AAFCO szabványainak megfelelően, kizárólag hűtéssel tartósítjuk. A nyers alapanyagok minősége megegyezik a frissekével, de fagyasztással tartósítjuk, hogy a lehető legtöbbet megőrizzünk az eredeti minőségükből.

17termék
Raktáron
várható szállítás:
2024.05.30
Szállítási Díj:
990
33 990 Ft
Egységár: 2 982 Ft/kg
Raktáron
várható szállítás:
2024.05.30
Szállítási Díj:
990
31 990 Ft
Egységár: 2 806 Ft/kg
Raktáron
várható szállítás:
2024.05.30
Szállítási Díj:
990
44 990 Ft
Egységár: 2 646 Ft/kg
Raktáron
várható szállítás:
2024.05.30
Szállítási Díj:
990
20 990 Ft
Egységár: 3 498 Ft/kg
Raktáron
várható szállítás:
2024.05.30
Szállítási Díj:
990
32 290 Ft
Egységár: 2 832 Ft/kg
Raktáron
várható szállítás:
2024.05.30
Szállítási Díj:
990
20 990 Ft
Egységár: 3 498 Ft/kg
Raktáron
várható szállítás:
2024.05.30
Szállítási Díj:
990
32 490 Ft
Egységár: 2 850 Ft/kg
Raktáron
várható szállítás:
2024.05.30
Szállítási Díj:
990
20 990 Ft
Egységár: 3 498 Ft/kg
Raktáron
várható szállítás:
2024.05.30
Szállítási Díj:
990
41 290 Ft
Egységár: 3 622 Ft/kg
Raktáron
várható szállítás:
2024.05.30
Szállítási Díj:
990
25 990 Ft
Egységár: 4 332 Ft/kg
Raktáron
várható szállítás:
2024.05.30
Szállítási Díj:
990
32 990 Ft
Egységár: 2 894 Ft/kg
Raktáron
várható szállítás:
2024.05.30
Szállítási Díj:
990
21 490 Ft
Egységár: 3 582 Ft/kg
 

BIOLOGICALLY APPROPRIATE™
LEMÁSOLTUK A TERMÉSZETEST
A BIOLOGICALLY APPROPRIATE™ FILOZÓFIÁNK EGYSZERŰ: A KUTYA ÉS A MACSKA ELEDELÉNEK TÜKRÖZNIE KELL A TERMÉSZETES ÉTRENDBEN TALÁLHATÓ HÚSOK MENNYISÉGÉT, FRISSESSÉGÉT ÉS VÁLTOZATOSSÁGÁT.

A szürke farkas (Canis lupus) az őse és a legközelebbi rokona az összes háziasított kutyának (Canis lupus familiaris), a DNS-ük 97 %-ban megegyezik. A közel keleti vadmacska (Felis silvestris lybica) pedig a háziasított macska (Felis silvestris catus) legközelebbi rokona.

Az emberi tenyésztői munka ellenére, a belső szerveik anatómiai felépítése és működése szinte teljesen azonos a vadon élő rokonokéval, ezért semmi meglepő sincs abban, hogy kedvenceink táplálékának összetétele sem változott.

A RAGADOZÓK EMÉSZTŐRENDSZERÉNEK ANATÓMIÁJA
HASONLÓAN AZ ŐSEIKÉHEZ, A MODERN KUTYÁK ÉS MACSKÁK EMÉSZTŐRENDSZERÉNEK FELÉPÍTÉSÉT A HÚSALAPÚ TÁPLÁLÉK HATÉKONY FELDOLGOZÁSÁRA TERVEZTE A TERMÉSZET. A GAZDIK GYAKRAN NEM VESZIK FIGYELEMBE EZT AZ ALAPVETŐ TÉNYT. A LEGFONTOSABB JELLEMZŐK:


FOGAK ÉS ÁLLKAPCSOK
A széles száj segítségével nagyobb darab húsokat képesek lenyelni, az állkapcsuk kizárólag függőleges mozgásra képes, vízszintesen nem mozognak, azaz nem tudnak rágni, csak harapni. Szemben a növényevőkkel, melyek intenzíven tudnak rágni, hogy szétzúzzák a növényi rostokat, a húsevők nagyon ritkán rágják meg a táplálékukat.
Éles, hegyes végű fogak, melyek a húsok megragadására és feldarabolására kiválóan alkalmasak, de nem a növények rágcsálására.

NYÁL ÉS ENZIMEK
Mivel a húsevők nem rágnak, ezért nem a növényi szénhidrátok megemésztésére evolválódtak, a nyáluk nem is tartalmaz szénhidrátbontó emésztőenzimet, az amilázt.
A húsevők nem rágnak és nem keverik ezalatt össze a táplálékot a nyállal, szemben a növényevőkkel, melyek nyála tartalmaz szénhidrátbontó emésztőenzimeket. A húsevők a húsokat egészben nyelik le, és a nyál feladata az, hogy benedvesítse a torkot.
A növényevők nyálában található amiláz emésztőenzim (az emberében is!), amely a rágás során összekeveredik a táplálékkal, ezért már a szájban elkezdődik az emésztés folyamata.

RÖVID EMÉSZTŐRENDSZER
A vadon élő ragadozók nem táplálkoznak minden nap, olykor hetente csak egyszer. Ezért nagyméretű, egykamrás gyomorral rendelkeznek, amely alkalmas nagy mennyiségű hús befogadására és későbbi megemésztésére
Mivel a hús könnyen emészthető a növényekhez képest, a kutyáknak és a macskáknak rövid és egyszerű az emésztőrendszere, szemben a növényevőkével, például a tehén összetett gyomra négy részből áll és bélrendszere is lényegesen hosszabb a ragadozókénál. És a kérődzők folyamatosan esznek.
A ragadozók gyomrában magas koncentrációban található gyomorsav, amely könnyedén lebontja a húsokat és zsírokat, továbbá elpusztítja a nyers táplálékkal előforduló baktériumokat.
AZ ÖT BIOLOGICALLY APPROPRIATE™ ALAPELVÜNK
1. BŐSÉGES HÚSOKBAN ÉS FEHÉRJÉKBEN

A VADON ÉLŐ UNOKATESTVÉREKHEZ HASONLÓAN, A MODERN KUTYÁK ÉS MACSKÁK ÉLES FOGAKKAL ÉS RÖVID EMÉSZTŐRENDSZERREL VANNAK FELSZERELVE, EZÉRT HATÉKONYAN TUDJÁK METABOLIZÁLNI A HÚSOKAT.

A Biologically Appropriate™ ORIJEN lemásolja az Anyatermészet által megalkotott evolúciós étrendet: nagy mennyiségű friss hús széles választékban, amely kiegészül kisebb mennyiségű friss és egész gyümölcsökkel, zöldségekkel és gyógynövényekkel. Az ORIJEN ezért tartalmaz:

85% HÚS | páratlan mennyiség bármelyik más szárazeledelhez képest, körülbelül háromszorosa annak a mennyiségnek, melyből a hagyományos kutya-és macskatápok készülnek. Az ORIJEN bőséges hústartalma lemásolja a természetes étrend arányait.
38-44% FEHÉRJE | az ORIJEN fehérjetartalma prémium minőségű állat alapanyagokból származik, és nem növényekből – növényi fehérjéket, mint például a kukoricasikér (glutén), burgonya-vagy borsófehérjék, általánosan használnak a hagyományos tápokban.
2. EGYEDÜLÁLLÓ FRISS HÚSTARTALOM

MÁS KUTYA-ÉS MACSKATÁPOKHOZ KÉPEST PÁRATLAN MENNYISÉGŰ FRISS HÚST HASZNÁLUNK FEL. AZ ORIJEN FRISS, KÖRNYÉKRŐL SZÁRMAZÓ ALAPANYAGAI VERSENYEZNEK A TERMÉSZETES ÉTRENDDEL, A TÁPANYAGAIKAT A LEHETŐ LEGFRISSEBB, LEGTERMÉSZETESEBB ÉS LEGTÁBLÁLÓBB FORMÁJUKBAN BIZTOSÍTJÁK.

FRISS | vörös húsok, halak, baromfik és a tojások 2/3-a FRISS vagy NYERS, ezért a fehérjéket, zsírokat, vitaminokat és ásványi anyagokat a legtáplálóbb formájukban tartalmazzák.
SZÁRÍTOTT | a húsok 1/3-át alacsony hőmérsékletű (90°C) levegővel szárítjuk, így a koncentrált tápanyagok lehető legnagyobb mértékben megőrzik biológiai értéküket; szemben az iparági szabvánnyal, ami emberi fogyasztásra alkalmatlan vágóhídi melléktermékekből készült szárított alapanyagokat használ.
Akár friss vagy nyers, minden az ORIJEN gyártása során felhasznált állati alapanyag olyan állatokból származik, melyek emberi fogyasztásra alkalmasak – ez nagyon ritka az észak-amerikai gyártók között.

A MI HÚSAINK VALÓBAN FRISSEK!
SZÁMOS ÉSZAK-AMERIKAI GYÁRTÓ CSINÁL FRISS HÚST: EGY ADAG HÚSLISZTTEL 4 ADAG VIZET ÖSSZEKEVER, ÉS A CSOMAGOLÁSON MÁR „FRISS” LESZ AZ ALAPANYAG.

Az ORIJEN teljesen más. A mi friss húsaink a farmtól a konyhánkig maximum 3 napot utaznak, majd 2 nap elteltével a tápszemcsékbe kerülnek.

Három különféle állagú állati alapanyagot használunk fel:

FRISS: a baromfihúsok, a halak, a tojások és vörös húsok minőségét kizárólag hűtéssel biztosítjuk – semmi tartósítószer és nincs fagyasztás..
NYERS: az alapanyagokat gyorsfagyasztjuk a szezonjukban, megőrizve értékes tápanyagaikat – semmi tartósítószer.
SZÁRÍTOTT: az alacsony hőmérsékletű (90°C) levegővel szárított alapanyagok koncentrált fehérjeforrások – semmi kémiai tartósítószer.
3. FRISS HÚSOK HIHETETLEN VÁLASZTÉKBAN

A TERMÉSZETES ÉTREND RENDKÍVŰL VÁLTOZATOS, MA EGY HAL, HOLNAP TALÁN VALAMILYEN SZÁRNYAS, AZUTÁN EGY FRISS TOJÁS. A FRISS HÚSOK GAZDAG VÁLASZTÉKA AZ EGYIK ALAPELVE A TERMÉKEINKNEK, ÍGY A TÖBBFÉLE FORRÁSBÓL SZÁRMAZÓ FEHÉRJÉK ÉS ZSÍROK A KUTYÁK ÉS MACSKÁK ÖSSZES ESSZENCIÁLIS TÁPANYAGSZÜKSÉGLETÉT KIELÉGÍTIK.

Ez a természetes változatosság nem jelenik meg a hagyományos macska-és kutyaeledelekben, melyek gyakran egyféle állati alapanyagból készülnek, mint például csirke és bárány, magasan feldogozottak, és nagyon ritkán frissek.

Az ORIJEN teljesen más. Akár 8 különféle friss vagy nyers húst is felhasználunk az ORIJEN gyártása során, a változatos forrásból származó fehérjék és zsírok jelentősen hozzájárulnak a kiváló testi és lelki kondícióhoz.

HERITAGE VÖRÖS HÚSOK
Természetes körülmények között tenyésztik az állatokat az Alberta szívében található számtalan farmon. A recept egyszerű: friss levegő, tiszta víz és bőséges fű. A marha, a vaddisznó, a bölény, a bárány, a birka, a sertés, a kecske és a gímszarvas FRISSEN vagy NYERSEN érkezik naponta, így a fehérjék és zsírok megőrzik magas biológiai értékeiket.


ANGUS MARHA
ALBERTA RANCSAI

VADDISZNÓ
ALBERTA RANCSAI

PRÉRIBÖLÉNY
ALBERTA RANCSAI

ROMNEY BÁRÁNY
ALBERTA FARMJAI

YORKSHIRE PORK
ALBERTA FARMJAI

BOER KECSKE
ALBERTA RANCSAI

GÍMSZARVAS
ALBERTA RANCSAI
Antibiotikum-mentes | Fűvel táplált | Frissen vagy nyersen érkezik | Emberi fogyasztásra alkalmas | WholePrey™ arányaiban

SZABADON TARTOTT BAROMFIK ÉS MÉLYALMOS TOJÁS
A szárnyasokat a környező prérin és Ontario farmjain szabad tartásban tenyésztik a megbízható partnereink. A csirkénk, a kacsánk, a pulykánk és a mélyalmos tojásunk emberi fogyasztásra alkalmasak mielőtt feldolgozzuk őket. Naponta frissen érkeznek sértetlenül megőrizve fehérjéiket és zsírjaikat.


SZABADON TARTOTT COBB CSIRKE
ALBERTA FARMJAI

SZABADON TARTOTT PULYKA
ALBERTA FARMJAI

SZABADON TARTOTT KACSA
ALBERTA FARMJAI

MÉLYALMOS EGÉSZ TOJÁS
ALBERTA FARMJAI
Antibiotikum-mentes | Szabadon tartott | Frissen vagy nyersen érkezik | Emberi fogyasztásra alkalmas | WholePrey™ arányaiban

VADON ÉS FENNTARTHATÓAN FOGOTT EGÉSZ HALAK
Unique to ORIJEN, our fresh and whole saltwater fish (not the industry standard of minced fish frames) are wild and sustainably caught off Vancouver-sziget’s cold Pacific waters and are deemed fit for human consumption prior to arrival at our kitchens.


CSENDES-ÓCEÁNI SZARDÍNIA
VANCOUVER-SZIGET

CSENDES-ÓCEÁNI MAKRÉLA
VANCOUVER-SZIGET

CSENDES-ÓCEÁNI TŐKEHAL
VANCOUVER-SZIGET

CSENDES-ÓCEÁNI LEPÉNYHAL
VANCOUVER-SZIGET

CSENDES-ÓCEÁNI HERING
VANCOUVER-SZIGET

CSENDES-ÓCEÁNI ROCK SOLE
VANCOUVER-SZIGET

CSENDES-ÓCEÁNI SZIKLAHAL
VANCOUVER-SZIGET
Vadon és fenntarthatóan fogott | Frissen vagy nyersen és egészben érkezik | Emberi fogyasztásra alkalmas

4. WHOLEPREY™ - SZUPERTÁPLÁLÉK KUTYÁKNAK ÉS MACSKÁKNAK

A TERMÉSZETBEN NINCSENEK TÁPLÁLÉK-KIEGÉSZÍTŐK, A FARKASOK ÉS A VADMACSKÁK AZ EGÉSZ ZSÁKMÁNYÁLLAT ELFOGYASZTÁSÁVAL A TELJES TÁPANYAGSZÜKSÉGLETÜKET KIELÉGÍTETTÉK

Az ORIJEN WholePrey™ tükrözi a macskák és kutyák evolúciós étrendjét, mellyel évezredek óta táplálkoznak: a friss húsok, belsőségek és porcok együttese tartalmazza a ragadozók számára szükséges tápanyagokat.

Ezért az ORIJEN termékekben szinte az összes, kutyának és macskának szükséges tápanyag megtalálható, ezért nincs felsorolva számos mesterséges adalékanyag az összetétel listája után.

SZUPERTÁPLÁLÉK KUTYÁKNAK ÉS MACSKÁKNAK
A HÚSOK, BELSŐSÉGEK ÉS PORCOK HASONLÓ ARÁNYBAN TALÁLHATÓAK AZ ORIJEN ELEDELEKBEN, MINT AZ ANYATERMÉSZET ÁLTAL BIZTOSÍTOTT ÉTRENDBEN, EZZEL LÉTREHOZVA EGY IGAZI TÁPANYAG-ERŐFORRÁST. EZÉRT NEM TALÁLSZ RENGETEG SZINTETIKUS KIEGÉSZÍTŐT A TERMÉKEINKBEN.

HÚS biológiailag nagyon értékes formában biztosítja a fehérjéket, zsírokat, A-, B-, D-és K-vitaminokat, krómot, rezet, folsavat, vasat, magnéziumot, káliumot, szelént és cinket.
BELSŐSÉGEK mint például a máj, a vese, a gyomor és a szív koncentráltan és nagyon jól emészthető formában tartalmazza a kutyák és a macskák számára szükséges tápanyagokat- vitaminok, ásványi anyagok, egészséges zsírok és aminosavak.
PORCOK és CSONTOK elsődleges forrásai a kalciumnak és a foszfornak, továbbá az ízületvédő kondroitinnak és glükózaminnak – az összes nagyon jól hasznosul természetes formában.
5. ALACSONY SZÉNHIDRÁT ÉS GLIKÉMIÁS TERHELÉS

A KUTYÁKNAK ÉS A MACSKÁKNAK VALÓJÁBAN NINCS SZÉNHIDRÁTSZÜKSÉGLETE.

A gazdik ritkán vannak tisztában azzal, hogy a legtöbb kutya-és macskaeledel több mint 50 % szénhidrátot tartalmaz. Pedig a szénhidrátok a fő felelősei az elhízásnak és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának. Ami talán elszomorítóbb, hogy a hagyományos tápok döntően gyorsan felszívódó szénhidrátokban bővelkedő növényekből (kukorica, rizs, burgonya vagy tápióka) készülnek. A gyors szénhidrátok azonnal megemelik a vércukorszintjét, ezáltal közvetve fokozzák az inzulintermelést, amely a zsírraktárak növekedéséhez vezethet.

A SZÉNHIDRÁTOK KÖZÖTT IS VANNAK KÜLÖNBSÉGEK
A Glikémiás Index (GI) az alapján rangsorolja a szénhidrátokat, hogy milyen hatással vannak a vércukor szintjére.

Magas glikémiás vagy más néven gyors szénhidrátok (kukorica, rizs, burgonya és tápióka szénhidrátjai döntően ilyenek) rövid idő alatt a véráramba kerülnek, majd megemelik a vércukrot, amire beindul az inzulintermelés, és ez hosszabb távon elhízáshoz vezethet.
Alacsony glikémiás vagy lassan felszívódó szénhidrátok (lencse szénhidrátjai) fokozatosan emelik meg a vércukorszintjét és ez utóbbi stabilabb is marad, ezért jelentősen csökken az elhízás kockázata, sőt könnyebben fenntartható az ideális testsúly.
GLIKÉMIÁS TERHELÉS
A Glikémiás Terhelés (GT) megmutatja, hogy az állat által fogyasztott táplálék milyen hatással van a vércukorszintre. Könnyen kiszámolható: a táplálékban található szénhidrát mennyiségét meg kell szorozni a szénhidrát Glikémiás Indexével (milyen gyorsan szívódik fel), és az összeget el kell osztani százzal. Az összes ORIJEN termék Glikémiás Terhelése alacsony, a GT értékei max. 1,5.